Natuurlijk wordt er gezwommen bij De Spetters, ieder op zijn eigen niveau en altijd met een leuke groep. Zwemclub De Spetters kent verschillende groepen die samen een gezellige club vormen.

Recreatief SwimKick zwemmen

Recreatief SwimKick zwemmen bij zwemclub de Spetters!
Dit is zwemmen voor iedereen vanaf 6 jaar die minimaal het diploma A heeft. Wij trainen in de lengte van het zwembad. Alle verschillende slagen worden getraind en/of aangeleerd. Er is ook aandacht voor andere onderdelen van de zwemsport zoals de startduik en verschillende keerpunten.

In het 1ste uur hebben wij op elke baan een eigen trainer(ster), de banen zijn ingedeeld op leeftijd zodat je altijd bij leeftijdsgenootjes zwemt. Sinds 2010 werken wij in het 1ste uur met de SwimKick, dit is een zwemplan die door de KNZB in 2005 is gemaakt speciaal voor kinderen. Als je de techniek van een slag goed kan, krijg je een sticker voor in je SwimKick paspoort. Heb jij van de vlinderslag, rugslag,schoolslag en borstcrawl 3 stickers verzameld; dan ben je een echte SwimKick Techniekkanjer.

Recreatief Jeugd zwemmen

Recreatief Jeugd zwemmen is altijd tijdens het 2e uur. Dit is voor spetters vanaf 15 jaar tot…… In dit uur hebben we 2 trainers Gerben en Monique. Tijdens dit 2de uur werken we niet met de Swimkick maar wordt er wel veel aan techniek en conditie gedaan. Tijdens de trainingen komen bijvoorbeeld alle slagen aan bod maar ook start, keerpunt en conditie.

Trimzwemmen

Wat is trimzwemmen vraagt u zich misschien af. Trimzwemmen doen wij bij de Spetters vanaf de leeftijd 18 jaar tot ….. het niet meer lukt om te zwemmen. Wij zwemmen in de lengte van het zwembad. Schoolslag, rugcrawl, borstcrawl zijn de zwemslagen die wij het meeste zwemmen. Bij het trimzwemmen zwemmen we niet op wedstrijd niveau, elke baan heeft zijn eigen tempo zodat iedereen  op een gezonde en ontspannen manier bezig kan zijn met de zwemsport. Ben je bijvoorbeeld niet zo snel of ben je snel moe ,dan kun je altijd een baantje overslaan Verder is dit een ideale manier om uw conditie te verbeteren. Niet alleen het lichamelijke aspect vinden wij belangrijk, maar ook gezelligheid vinden wij erg belangrijk. Het trimzwemmen is elke maandag van 20:00 tot 21:00 uur en de trainster is Astrid van Westerop