Beste Spetter,

Mijn naam is Rianne Schaaper.

Vanaf 1 mei 2021 ben ik de vertrouwenscontactpersoon (VCP) binnen onze club.

Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn leeftijd is 47 jaar. Ik ben getrouwd met Peter en heb 2 kinderen. Peter is ook lid bij de Spetters. Suzanne, mijn dochter, heeft ook een paar jaar bij de Spetters gezwommen. Ik werk parttime als jeugdverpleegkundige & beeldcoach (interactie ouder en kind in beeld brengen) bij de JGZ Kennemerland (consultatiebureau). Daarnaast ben ik er graag voor mijn gezin, ouders en vrienden.

Ik ben sinds 2016 lid van de Spetters. Suzanne wilde blijven zwemmen na haar diploma’s. Ik ging met haar mee en het zwembad water trok mij weer aan. Als kind heb ik veel gezwommen en bij zwembad Loos alle brevetten gehaald. Ik word blij van in het zwembadwater zijn, van lekker een baantje zwemmen. Maar ook van plonzen in de zee.

Hieronder zal ik mijn rol als VCP uitleggen.

Als vereniging zie je het liefst dat alle leden met plezier en respect met elkaar omgaan. Toch kan het voorkomen, dat je binnen de vereniging te maken krijgt met ongewenst gedrag:

· Pesten of gepest worden

· Machtsmisbruik of verbale agressie

· Het gevoel hebben dat je er door huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort

· Gedrag dat je onprettig ervaart van een teamlid, trainer of coach

· Een vermoeden dat een ander in jouw omgeving hiermee te maken heeft

· De wijze waarop er met je kind wordt omgegaan

Indien het gebeurt dat dit jou of jouw zoon/ dochter overkomt, dan kun je een beroep doen op mij als VCP. We maken een afspraak op neutraal terrein waar jij je verhaal kan doen. Als VCP ben ik volledig onpartijdig en probeer samen met jou een passende oplossing te zoeken. Vanzelfsprekend wordt alles vertrouwelijk behandeld. Wel stel ik het bestuur (iom jou anoniem of niet anoniem) op de hoogte van situatie.

Mocht het zo zijn, dat jij door welke reden dan ook je niet prettig of niet veilig voelt binnen de vereniging, dan hoop ik dat je contact met mij opneemt.

Ik ben mobiel bereikbaar op 06-14585322 of via de mail  . Vermeld je naam en telefoonnummer. Of stuur een WhatsApp. Ik zoek daarna zo spoedig mogelijk contact met jou.

E-mailadres: vertrouwenspersoon@de-spetters.nl

Mocht het heel dringend zijn en je kunt mij niet bereiken, dan kun je ook contact opnemen met Centrum Veilige Sport Nederland van NOC*NSF. Deze hulplijn is te bereiken via 0900-2025590 of centrumveiligesport@nocnsf.nl . Bekijk ook www.centrumveiligesport.nl

 

Met vriendelijke groet, Rianne Schaaper