Op 3 juli 1970 werd onze vereniging opgericht onder de naam, de zwem- en waterpoloclub Heiloo afgekort Z&PC HEILOO. Bij de voorbereidingen om de zwemclub tot stand te laten komen hebben Dhr. Bijkerk (oudbedrijfsleider van het Baafje),en een voorlopig bestuur met als Voorzitter Dhr. Thomassen uit Egmond aan Zee, Penningmeester Mevr. S. de Vries Louter, Secretaris M.Bruins, Pers en Propaganda Dhr. H. Thomasse jr.heel veel betekend. De heren Bijkerk en Bruins hebben de eerste trainingen op zich genomen. Om lid te willen worden was het verplicht om een zwemdiploma A te hebben en een jaarabonnement van het Baafje De Contributie was in 1970

  • Aspirant leden tot 16 jaar 24 gulden per jaar
  • Werkende leden 16 tot 21 jaar 30 gulden per jaar
  • Categorie A vanaf 21 jaar 42 gulden per jaar

Bij deze bedragen was een verzekeringspremie van 3 gulden per jaar inbegrepen. Dit jaar was er een aanbieding omdat de zwemclub halverwege het jaar begon dus iedereen kreeg 50% korting.

De clubvlag was toen een oranje vlag met daarop in, in het wit de drietand van Neptunus. Op 30 augustus 1970 werden er in het Baafje de eerste wedstrijden van de kring Noord Holland benoorden het IJ gehouden. Het voltallige kollege van B. en W. was bij deze wedstrijd aanwezig. Het jongste lid van de zwemclub Esther Burgering,bood Burgemeester mevr. Corver van Haaften een boeket bloemen aan.

11 juni 2005 ging de 1ste website van de Spetters live, deze was gemaakt door Roy Visser en Menno Buis.