50 jaar zwemclub de Spetters

Vandaag vrijdag 3 juli 2020 bestaat Zwemclub de Spetters Heiloo 50 jaar!

In de warme zomer van 1970 werd het nieuwe openluchtzwembad het Baafje geopend.
Bedrijfsleider van zwembad ‘t Baafje “Gerard Bijkerk” richtte met een voorlopig bestuur ‘Zwem- & Polo Club Heiloo’ op. 
Z&PC Heiloo werd onmiddellijk goed bezocht en ontpopte zich snel tot in een bloeiende en gezellige zwem- en waterpoloclub.
In de loop van de jaren groeide Z&PC Heiloo uit tot een club met diversen activiteiten, zoals recreatief zwemmen, wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen en trimzwemmen.

In al die 50 jaar werd er in het zomerseizoen gebruik gemaakt van het thuisbad het Baafje, waarin getraind werd van april tot oktober. De wintermaanden zijn we begonnen in het Sportfondsenbad Beverwijk. Met de Bak-bus werden de leden naar het zwembad gebracht. Toen op 23 februari 1973 Egmond aan Zee een zwembad kreeg zijn we in oktober 1973 gaan trainen in de Watertoren.


Helaas werd ons geliefde zwembad de Watertoren door de gemeente Bergen op 1 juli 2008 gesloten. Vanaf september 2008 zijn we gaan trainen in zwembad de Beeck in Bergen. Op 13 oktober 2017 werd het zwembad door een brand verwoest.
Vanaf november 2017 trainen wij nu in zwembad de Hoornse Vaart in Alkmaar, waar wij door zwemclub DAW van harte welkom werden geheten.

In 1984 kozen de leden van Z&PC Heiloo een nieuwe naam, ‘de Spetters’. Tegenwoordig is Zwemclub de Spetters een gezellige actieve zwemclub, die wekelijks zwemtrainingen verzorgt voor kinderen en volwassenen.

Het jubileumfeest zou op 20 juni 2020 groots worden gevierd, maar door de corona maatregelen is het jubileumfeest doorgeschoven naar zomer 2021.

Dit geeft ons nog meer de tijd om oud-leden te zoeken voor het jubileum feest. Ben jij of ken jij een oud-lid die nog niet op onze maillijst staat, dan kun je je aanmelden. Op deze manier kunnen we je op de hoogte houden en een uitnodiging sturen.

Foto’s en/of anekdotes uit de hele periode zijn van harte welkom!

Mail naar 50jaar@de-spetters.nl 

Op naar 50+1 jaar zwemplezier

Foto: Jan Jong